About this blog / Про цей блог

Guide and rules / Навігація та правила

вівторок, 21 листопада 2017 р.

Kurhn/Sonya Rose: Загальні відомості

Kurhn – китайська марка фешн-ляльок (Foshan City Nanhai Kurhn Toys Co. LTD), зареєстрована у 2004 році. Спочатку це були виключно ігрові ляльки з одягом з жорсткого блискучого матеріалу а-ля підробка під Барбі з найближчого кіоску, але потім компанія стала надавати перевагу натуральним тканинам з красивими малюнками та фактурами; з’явилася колекційна лінійка, присвячена китайським легендам, міфам та історичним персонажам; міні-ляльки Kurhn Dudy; почали виготовлятися супутні товари…

9056 Фея Лотос
9047 Фея зеленого чаю
Випуск 7011
Випуск 7012


Sonya Rose, до 2012 р. Sonya – русифікована версія цієї марки. Виготовляється на тому ж заводі у Фошані та з тим самим клеймом Kurhn, що й китайська версія.
Kurhn Dudy стали Sonya Kids, але їх зробили усього з десяток випусків, тож зараз це неабияка рідкість, і я згадую про них хіба що як про факт.


Випуски 7011 та 7012 (Alina); пізніше Alina стали випускати з європейським обличчям (див. нижче).


Фактично, ігрова лінійка Sonya Rose – спрощений варіант китайського фешн-випуску з меншою кількістю аксесуарів (в останніх колекціях також ляльок Alina з європейським молдом).
R4321N Соня
Alina
R4319N Марія

















Серія Back to school – трохи видозмінені та розкидані на п’ятьох предмети одягу і аксесуари з випусків 6103-6104. Вгорі: Панда та Поросятко (за посиланням огляд Панди). Внизу, зліва направо: Анастасія, Валерія, Марія, Поліна, Соня.

6104
6103
6103-6104 Панда та Поросятко

R4301N Анастасія
R4302N Валерія
R4303N Марія
R4304N Поліна
R4305N Соня














І ще: Кантрі-колекція (English Garden):
6080
6081
6082

R6080-1N Club Casual Марія

І ще:
6094
R4306N Соня
6086
R4307N Валерія














В деяких випадках випуск Sonya Rose має унікальні елементи одягу, відсутні в китайському (випуск Марія Club Casual або Валерія Back to school).Золота колекція, або після чергового ребрендінгу, Gold collection, – часто повністю ідентичний китайському випуск у спрощеній коробці і без сертифікатів, наприклад, 9084/R9084N Ніжний бузок.
Також це можуть бути копії плюс варіації на тему оригінального наряду, як-от випуски «Блакитна лагуна» – копія «Нареченої-метелика», та «Ніжний світанок» – варіація на тему того ж наряду у рожевих тонах замість блакитних.
9068 Наречена-метелик
R9068N Блакитна лагуна
R9068-1N Ніжний світанок














Інша варіація: лімітований випуск 2015 року та 2 випуски Sonya Rose (в реальності Зимова казка та лімітка мають однаковий колір сукні – сіро-блакитний):
9086
R9086N Зимова казка
R9086-1N Крем-брюле













Також Sonya Rose відрізняють завжди прошиті, а не намальовані вії (пригадати цього у бодай
якихось випусків Kurhn не можу).

Kurhn же вирізняється більшим різноманіттям.
Є різні типи тіл: з п’ятьма точками артикуляції (старе та нове); з десятьма точками артикуляції (старе та нове); з чотирнадцятьма точками артикуляції. Останній тип працелюбні китайці випускають окремо з трьома різними розмірами бюсту (бо за легендою Kurhn – це дівчинка 13 років, і від бюсту в неї поки що лише натяк), а ще для нього є набір зі змінними жестовими кистями рук.
Окрім того, у Kurhn є різні молди (ліпка обличчя) та промальовка очей. Стандартний (який використовується і для Sonya Rose); з загостреним підборіддям (також використовувався для деяких ексклюзивних випусків Sonya Rose – Даша, Аня, Катя); з посмішкою – один з найранніших  (зараз вже не використовується); «сплячий» (з трохи прикритими очима, використовувався, наприклад, для випуску 9012 Good night, [little] rabbit); з вузькими очима (деякі наречені); з «китайськими» очима (ексклюзивні випуски).


Стандартний молд (1180)
З загостреним підборіддям (7072-1)
Молд з посмішкою (7005/7006)













Сонні очі (9012)
Звужені очі (6092)
Китайські очі (9064)














Що ж відрізняє цю марку від багатьох інших фешн-ляльок (та що саме полонило мене у ній)?
По-перше, це дуже ніжний та спокійний вираз обличчя, та, за деякими винятками (коли бойова розмальовка потрібна відповідно до епохи), неяскравий макіяж.
По-друге, неймовірно довершені образи: якісний вишуканий одяг з гарних та, що важливіше, відповідних до масштабу ляльки тканин, цікаве та/або класично-безпрограшне поєднання кольорів, численні реалістично виконані аксесуари.
Ще трохи технічних параметрів. Зріст – 27 см. Голова більша, аніж у Барбі, оскільки лялька має пропорції дівчинки-підлітка. Ступня також більша, взуття від Барбі, окрім випусків Made to move, надягти неможливо.
На жаль, придбати в Україні цю марку можна лише у поодиноких колекціонерів на вторинному ринку, Sonya Rose трохи легше, аніж Kurhn, бо першу щонайменше до 2013 року офіційно завозили до нас. Але придбати ляльку у коробці, а надто нові випуски, майже нереально.

При написанні обзору використано офіційні промо-фото з сайтів kurhn.com та Gulliver (частково архівні, які збереглися на комп’ютері, бо після оновлення вони зникли з сайтів), оскільки не всіх ляльок, наведених як приклади, я маю (хотіла б мати) у себе. Якщо точніше, то маю або ляльку, або аутфіт, або ляльку з неповним комплектом, тобто використовувати подібні фото як приклад не можна.

Немає коментарів:

Дописати коментар