About this blog / Про цей блог

Guide and rules / Навігація та правила

неділя, 17 червня 2018 р.

Unboxing / Розпаковка: Sonya Rose R9068 Голубая лагуна / Блакитна лагуна (78 фото)


Одного разу мені перепав аутфіт від «Блакитної лагуни», а нещодавно пощастило придбати і ляльку, яка свого часу пройшла повз мене – я вагалася, аж доки вони не пощезали з магазинів.

Вартість
«Блакитна лагуна» – клон Kurhn 9068 «Метелики люблять квіти»/«Наречена-метелик». За неофіційними цінами, випуск Kurhn можна придбати в Україні десь за 3500 гривень, «Блакитна лагуна» (як і решта нешарнірних ляльок «Золотої колекції») коштуватиме в районі 1300 гривень. Ця ж, з невеликими вадами, дісталася мені усього-на-всього за 450 гривень, себто ціна непоказова. Я думаю, що вона була зі старих запасів – з останнього офіційного завозу до України, для якого просто не перерахували вартість.

Дивитися далі:
Kurhn 9068
Фото взяті з AliExpresss.
Подивимось спершу на дорожчий аналогічний випуск.
Перша відмінність, яка кидається в очі – наявність шарнірів у ліктях (і в колінах, хоча цього за пишними спідницями і не розгледиш).

Для ляльки, яка призначена стояти у вітрині в красивій сукні, це, на мій погляд, не принципово (сказати чесно, я взагалі не розумію, навіщо шарніри інтер’єрним лялькам). Решта ж нічим не відрізняється: та сама біло-блакитна сукня з трояндами, те саме личко з трохи примруженими очима, той самий убір на голові, оксамитка на шиї та сережка у вусі.


Друга відмінність – коробка. Колекційні ляльки Kurhn спаковані дуже ретельно, у коробки з товстого картону, який не розчавиш, навіть випадково поставивши на нього лікоть, і ще більші за розміром, ніж чималенькі упаковки «Ексклюзивної колекції». І, якщо попервах різниця майже помітна, окрім того, що лялькове вбрання у більшій коробці лежить вільніше, то далі…


Упаковка
Далі ми переходимо до упаковки «Блакитної лагуни». І порівняння тут буде однозначно не на користь Сонечок.
За роки поневірянь, переїздів через кордони, зі складу на склад тощо цілком міцна коробка «Блакитної лагуни» геть витріпалася, а прозоре пластикове віконце у її передній частині відклеїлося, спричинивши чималу халепу: всередину, на білу тканину (!) потрапив пил і, здається, попіл: відчувається легкий дух згарища. Тож подивитися можна хіба що на залишки колишніх розкошів.
Загальний вигляд коробки до ребрендінгу

Нижня частина коробки прикрашена діамантовою «тіарою»:

Загалом, уся коробка вкрита орнаментами з діамантів та троянд – «квіток-талісманів» Sonya Rose:

Бокові частини теж прикрашені трояндами:

А на зворотній частині коробки розміщені арти «Блакитної лагуни» та її варіації у рожевому, «Ніжного світанку»:

Коробка закривається на клапани. На першому фото видно, що пластик відстає від картону.

Назва випуску. Як і на попередньому клапані, на обрисі вказаний номер моделі, який майже збігається з номером випуску Kurhn:
Грамотії...

І перший погляд на ляльку без коробки. Поки не дуже вражає, еге ж?
Коробка геть скособочилася, на жаль.


Кріплення
У Сонечок застосовується декілька типів кріплень: дротики, пластикові гвіздочки, до них також додаються картонні прокладки, аби не порвався картон, до якого кріпиться лялька.
Непривабливий зворотній бік

Кріплення ніг (дротиком, як і у талії):

Кріплення голови (пластиковими гвіздочками, закріпленими на зворотній стороні скотчем):

Ось так виглядають гвіздочки до остаточного зрізання:

Пластиковими гвіздочками з іншими голівками сукня кріпиться до підмостки:
Сказати чесно, я загребалася їх зрізати. 24 на шлейфі, 18 на долішній частині сукні і ще десяток – в різних місцях спідниці, наприклад, між шарами верхньої. А дірки від них не щезають і після прання, неначе опалені.
Ще декілька малих паскуд:

Підмостка до ребрендінгу. Калька підкладається під спідницю, аби та виглядала пишнішою:

Кріплення підставки. Третя частина, куди вставляються ніжки, ховається за овальною основою:
Як виглядає підставка у зібраному вигляді, я вже показувала в огляді «Ніжного мережива», тож не буду повторюватися.

Корсаж сукні прикріплюється краплинкою клею, щоб не спадав, а намисто-«оксамитка» (чи то «мереживка»), аби не перекручувалося назад, закріплюється скотчем:


Зовнішність
Цього разу у нашому огляді – брюнетка з волоссям кольору гіркого шоколаду та карими очима. Прошиті чорні вії виглядають набагато доречніше, ніж у блондинок:
На губах – світло-коралова помада. Кольор шкірі блідий, як у більшості Сонечок (смаглявки, здається, були лише тоді, коли ляльки звалися ще просто Sonya).
Волосся (під убором цього не видно, повірте на слово) скручене у спіральну «вежу» або «мушлю» і прошито нитками. Довге, всі пасма однієї довжини, благо, тип зачіски дозволяє. Якось так:
Джерело: https://www.pressfoto.ru/image-182983

Вбрання
І наостанок, вже за традицією, переходимо до убору.
Вбрання – чудове поєднання білого і блакитного, яке я так люблю у Kurhn:

Лялька вдягнена у сукню з довгим шлейфом, з двома спідницями – двошарова біла/бірюзова зі штучного (бо добре опалюється) матеріалу, імовірніше за все, з ацетатного шовку, та біла з тонкого шифону та фатіну, яка цілком прикриває підставку. Верх корсажу також зроблено з органзи і прикрашено жовтувато-білою (либонь, імітація слонової кістки) трояндою, оздобленою штучними перлинками.
Всупереч назві, саме троянди, а не метелики, є головним мотивом ансамблю. Витинанками з руж прикрашена верхня спідниця, яка зроблена з асиметричних шарів, що нагадують кріплення трояндових пелюсток. Головний убір теж складається з крамних троянд.

Корсаж спускається нижче талії, прикрашений по швах бейкою:

Верхня спідниця з трьох двошарових «пелюсток» (візерунки ніби випалені):

Корсаж застібається на гачок вгорі та на смужку Велькро:

Ззаду сукня оздоблена трьома квітками з органзи з прозорими серединками-намистинками. Їх можна вважати верхньою частиною шлейфу, оскільки ця квіткова композиція прикриває кріплення.

Шлейф кріпиться до сукні пластиковою кнопкою:

А отак виглядає «хвіст» шлейфу (гортаємо, немов книгу) – стрічки з того ж матеріалу, що і корсаж, нашиті на відріз органзи. І з кожної-кожнісінької стрічки треба було зрізати щонайменше по гвіздочку:

Верхня частина сукні окремо:

Нижня спідниця також застібається на липучку, але не всі шари прикріплються до талії, аби можна було красиво натягнути верхню спідницю.

Нижня дуже багатошарова:
На цьому етапі підозра стала явом: на сукню потрапив-таки попіл. Подивимось, чи вдасться його позбутися.
Традиційна білизна та клеймо на спині:

На руках у ляльки – довгі, вище ліктя, оздоблені мереживом мітенки.
Нижня частина не підрублена (але так само і у випуску для Китаю, тож це не спрощення).

Головний убір, який закриває мушлеподібну зачіску, зроблений з білих троянд з нашитими на них метеликами з ажурного металу та намистинками-«перлинками» і «крапельками», такими, як на оксамитці. Метелики дуже легко згинаються, з ними треба бути обережними.

Взуття  більш рідкий для «Золотої колекції» варіант: туфлі з відкритими пальцями на низькому підборі.

У Сонь з п'ятьма точками артикуляції ноги гнуться на два клацання (у нових Kurhn, здається, вже ні). Стопа з легким підйомом, і під підбори, і під взуття з пласкою підошвою. Дротики у ногах, які забезпечують згинання:
Про решту особливостей типів тіл поговоримо в іншому місці.


Прикраси
У «Блакитної лагуни» незнімані (що й не дивно для колекційної ляльки) і цікаві прикраси, які хочеться винести окремим пунктом.
Оксамитка (можна зблизька розгледіти троянду на сукні):
Спереду – ажурна квітка, прикрашена великою «перлинкою» у центрі і прозорою намистинкою-«краплинкою», такою, як на головному уборі. Ззаду на намисті – три ряди дрібних «перлинок», таких, як навколо троянди.

Сережка:
Сережка у ляльки одна-єдина, пришита до вуха (проколу, аби знімати/знову вставляти, немає), зроблена з імітації бірюзи з прожилками, перлів та нитяної китиці. Не дуже охайної, але все лікується за допомогою ножиць, як і пластикові гвіздочки.

UPD. Попіл відіправся без особливих зусиль. Сліди від резинок на ногах потроху відійшли.

Резюме
Навіть якщо не зважати на вади коробки, лялька не ідеальна – але недоліки дрібні і, в масі, легко усувані. Для тих, хто не женеться за сертифікатами, – дуже гарний бюджетний варіант, який за якістю мало чим поступається дорожчому.

Спасибі усім, хто дістався цього місця!

Немає коментарів:

Дописати коментар