About this blog / Про цей блог

Guide and rules / Навігація та правила

вівторок, 21 листопада 2017 р.

Review / Огляд: Sonya Rose R4322N Нежное кружево / Ніжне мереживо (29 фото)


Про модель
Наскільки я зрозуміла з оф. сайту та з посилання на ще один інтернет-магазин, цей випуск не має аналогів у лінійці Kurhn. Китайці продавали його в себе, але усюди – під цим самим артикулом.
Модель з’явилася 2014 року. До ребрендінгу випускалася на тілі нового зразку з п’ятьма шарнірами, зараз – на десятишарнірному. (Через це я зараз дуже рада, що мені її не подарували цього року, а не позаминулого, хоча тоді відчуття були зовсім протилежними.) Саме такий випуск ми і розглядатимемо.

З об’єктивних причин не всі практично жодна лялька не потрапляє до мене у нерозпакованому і недоторканному вигляді. Причина проста – дорога далека, багажу і без моїх замовлень вистачає, а здоровезні, без перебільшень, коробки важко транспортувати, тому їх привозять мені або без коробок, або по кілька штук у коробці. Тому перша частина – виключно на словах.
Дивитися далі:
Упаковка
Лялька розміщується у коробці з віконцем. Отак виглядає коробка у сучасному варіанті (по кліку зображення збільшується):
А так цей випуск виглядав до ребрендінгу:
А найранніші коробки виглядали отак, хоча це й не зовсім наша тема:
R9035N Осінній вальс
Трохи «живих» фото коробки:
Упаковка велика, 32х23х7 см. Вага була десь 400 г.
Коробка матового бронзового кольору, з тонким пластиковим віконцем, закривається на клапани вгорі та внизу. Віконце, колись прозоре, зараз наче імітує сторінки глянцевого журналу (від чого я, скажімо відверто, не в захваті, бо написи видаються геть дурними). Особливої уваги заслуговує надпис «Всі сукні відшиваються вручну». Звісно, здебільшого це машинна строчка (і вишивка), але усі сукні насправді трохи різні.
За посиланнями в нижньому кутку справа, якщо ви не полюбляєте модні новини або неабияк знаєтесь на них, ходити не варто. Вони розраховані на початківців.
На звороті зліва фото нашої ляльки (поки не знаю, чи це стандартне зображення, чи ця сторона змінюється в залежності від випуску; раніше змінювалася), а справа –  R9080N Збите безе. Посередині – елементи, які мають вказувати чи то на солодке гламурне життя, чи то на рожеві дівочі мрії: перстень, туфлі на шпильці, сумочка з бантом, букет (не певна, що весільний)...
Підложка також матово-бронзова, з написом COLLECTION, ніби водяний знак, у верхній частині, та ескізами трьох різних за стилями нарядів.

Кріплення (з минулого досвіду)
Лялька розміщується на картонній підмостці (моє фото коробки №3) і кріпиться до неї дротиками (у талії, причому дріт проходить під одягом, та навколо щиколоток), які просто вставляються в заздалегідь пробиті дірочки і закручуються на звороті, і пластиковими гвіздочками (потилиця, треба зрізати дуже обережно, аби часом не відрізати якесь пасемко). Трапляється, що деякі деталі додатково пришиваються нитками до картону.
Сукня кріпиться до картону пластиковими гвіздочками, але набагато меншими, ніж голова. Щоб обережно, не зачіпивши одяг, відрізати усі, я зазвичай витрачаю хвилин 15-20, тобто можете уявити, скільки їх понатикано. На жаль, якщо тканина ніжна, на кшталт органзи, у ній лишаються дірочки, яких неможливо позбутися пранням та прасуванням. Під сукню підкладається папір, аби ще додати їй пишності.
Туфлі (чоботам цього не треба) прикріпляються до ніжок однією або двома резинками, через що на ніжках можуть лишатися вдавлення (з часом зникають). Ці вдавлення можна буде побачити на фото туфель нижче.
В розібраному вигляді
Вигляд спереду
Вигляд збоку
За сукнею ховається підставка типу «за ніжки» (на відміну від Kurhn, у яких підставки-«сідла»). Вона кріпиться скотчем і складається з трьох частин, які вставляються у пази. Пластикові гвіздочки та нитки на звороті можуть також додатково закріплятися скотчем.
В принципі, якщо на коробку ніхто не сяде, то ляльку можна без додаткової жорсткої упаковки відправляти поштою. Принаймні, по Україні.

Зовнішність
Ця Соня – сіроока медова блондинка з довгим прямим волоссям. Макіяж дуже ніжний, але досить яскравий (губи та чорні, наче підведені, вії контрастують з кольором шкіри). Повіки вкриті рожево-бузковими тінями. На щоках легкий рум’янець.
Так лялька виглядає без коробки. Локон вкритий лаком, аби тримав форму, і був прикріплений до сукні нитками, щоб не розтріпався у дорозі.
Прошиті вії не завжди красять Сонечок, бо вони всі одного кольору – чорного, що не надто гарно для білявок, а також занадто довгі. Усім своїм я їх підрізаю, аби виглядали натуральніше.

Вбрання
Нарешті переходимо до одягу.
Лялька вдягнена у традиційне європейське весільне вбрання: фата та біла сукня.
Фата, даруйте каламбур, пошита з крупної «сіточки»-фатіну, кріпиться до голови нитками.
Її можна опустити на обличчя. Також її можна легко зрізати, не пошкодивши волосся, але тоді доведеться вигадувати кріплення на зразок булавок або гребінців. По низу пришите мереживо (середнє, десь до 1 см шириною). Бічні краї, на жаль, не оброблені та не оздоблені ніяким плетивом/тасьмою.
Сукня благородно-простого покрою, з вузькими рукавами, довгим шлейфом та пишною спідницею, яка падає м’якими складками, прикриваючи взуття. Найголовнішою її окрасою є поєднання фактур атласу та гіпюру. Традиційного для багатьох ляльок-наречених букету немає, але прикраса з крамних квітів на поясі – єдиний яскравий мазок у цьому ніжному вбранні – вигідно контрастує з білизною тканини та підкреслює її.
Застібка – тонка смужка Велькро, вона ж у просторіччі «липучка».
Але що це? Виявилося, що гіпюрова частина не пришита намертво до нижньої, атласної, і, якщо її зняти, можна отримати другий, зовсім інший наряд. На жаль, застібка зроблена не надто акуратно, але спереду цього не помітиш, чи не так?
Так виглядає гіпюрова сукня окремо:
І, нарешті, те, що зазвичай непомітно на промо-фото, бо скрито довгими спідницями.
Під атласною сукнею є нижня спідниця з синтетичного атласу та дрібнішого фатіну:
Білизна – це те, що у Сонечок є майже завжди, окрім випадків, коли на ногах вдягнені колготки (бо труси й колготки разом утворюють надто товстий шар тканини, через який важко застібнути те, що зверху). На фото можна помітити ліктьові та колінні шарніри. Тіло виліплено детальніше та натуральніше, ніж старе десятишарнірне.

Клеймо:
Взуття не радує різноманіттям: на ногах традиційні для Золотої колекції туфлі-човники на невеликому підборі (у різних випусків відрізняються хіба що кольором: білі, бежеві, світло-рожеві, різноманіття заради перламутрово-блакитні у «Морозного мережива»).
От і все! Дякую всім, хто дочитав і додивився до кінця.

Sonya Rose: фіолетовий та беж

Обидвох безуспішно прагну відшукати:
R11066N Анастасія Cocktail Party I
R4338N Шарлі

Kurhn: білий та синій


Мої улюблені:
1122 З нагоди семиріччя компанії
6092

6094 Дівчинка-орхідея
9012 Доброї ночі, маленький кролик

9045 Суниця та 9046 Чорниця (на жаль, окремо не знайшла)

9060

9061

9063
9064

9068

Kurhn/Sonya Rose: Загальні відомості

Kurhn – китайська марка фешн-ляльок (Foshan City Nanhai Kurhn Toys Co. LTD), зареєстрована у 2004 році. Спочатку це були виключно ігрові ляльки з одягом з жорсткого блискучого матеріалу а-ля підробка під Барбі з найближчого кіоску, але потім компанія стала надавати перевагу натуральним тканинам з красивими малюнками та фактурами; з’явилася колекційна лінійка, присвячена китайським легендам, міфам та історичним персонажам; міні-ляльки Kurhn Dudy; почали виготовлятися супутні товари…

9056 Фея Лотос
9047 Фея зеленого чаю
Випуск 7011
Випуск 7012


Sonya Rose, до 2012 р. Sonya – русифікована версія цієї марки. Виготовляється на тому ж заводі у Фошані та з тим самим клеймом Kurhn, що й китайська версія.
Kurhn Dudy стали Sonya Kids, але їх зробили усього з десяток випусків, тож зараз це неабияка рідкість, і я згадую про них хіба що як про факт.


Випуски 7011 та 7012 (Alina); пізніше Alina стали випускати з європейським обличчям (див. нижче).


Фактично, ігрова лінійка Sonya Rose – спрощений варіант китайського фешн-випуску з меншою кількістю аксесуарів (в останніх колекціях також ляльок Alina з європейським молдом).
R4321N Соня
Alina
R4319N Марія

















Серія Back to school – трохи видозмінені та розкидані на п’ятьох предмети одягу і аксесуари з випусків 6103-6104. Вгорі: Панда та Поросятко (за посиланням огляд Панди). Внизу, зліва направо: Анастасія, Валерія, Марія, Поліна, Соня.

6104
6103
6103-6104 Панда та Поросятко

R4301N Анастасія
R4302N Валерія
R4303N Марія
R4304N Поліна
R4305N Соня














І ще: Кантрі-колекція (English Garden):
6080
6081
6082

R6080-1N Club Casual Марія

І ще:
6094
R4306N Соня
6086
R4307N Валерія














В деяких випадках випуск Sonya Rose має унікальні елементи одягу, відсутні в китайському (випуск Марія Club Casual або Валерія Back to school).Золота колекція, або після чергового ребрендінгу, Gold collection, – часто повністю ідентичний китайському випуск у спрощеній коробці і без сертифікатів, наприклад, 9084/R9084N Ніжний бузок.
Також це можуть бути копії плюс варіації на тему оригінального наряду, як-от випуски «Блакитна лагуна» – копія «Нареченої-метелика», та «Ніжний світанок» – варіація на тему того ж наряду у рожевих тонах замість блакитних.
9068 Наречена-метелик
R9068N Блакитна лагуна
R9068-1N Ніжний світанок














Інша варіація: лімітований випуск 2015 року та 2 випуски Sonya Rose (в реальності Зимова казка та лімітка мають однаковий колір сукні – сіро-блакитний):
9086
R9086N Зимова казка
R9086-1N Крем-брюле













Також Sonya Rose відрізняють завжди прошиті, а не намальовані вії (пригадати цього у бодай
якихось випусків Kurhn не можу).

Kurhn же вирізняється більшим різноманіттям.
Є різні типи тіл: з п’ятьма точками артикуляції (старе та нове); з десятьма точками артикуляції (старе та нове); з чотирнадцятьма точками артикуляції. Останній тип працелюбні китайці випускають окремо з трьома різними розмірами бюсту (бо за легендою Kurhn – це дівчинка 13 років, і від бюсту в неї поки що лише натяк), а ще для нього є набір зі змінними жестовими кистями рук.
Окрім того, у Kurhn є різні молди (ліпка обличчя) та промальовка очей. Стандартний (який використовується і для Sonya Rose); з загостреним підборіддям (також використовувався для деяких ексклюзивних випусків Sonya Rose – Даша, Аня, Катя); з посмішкою – один з найранніших  (зараз вже не використовується); «сплячий» (з трохи прикритими очима, використовувався, наприклад, для випуску 9012 Good night, [little] rabbit); з вузькими очима (деякі наречені); з «китайськими» очима (ексклюзивні випуски).


Стандартний молд (1180)
З загостреним підборіддям (7072-1)
Молд з посмішкою (7005/7006)













Сонні очі (9012)
Звужені очі (6092)
Китайські очі (9064)














Що ж відрізняє цю марку від багатьох інших фешн-ляльок (та що саме полонило мене у ній)?
По-перше, це дуже ніжний та спокійний вираз обличчя, та, за деякими винятками (коли бойова розмальовка потрібна відповідно до епохи), неяскравий макіяж.
По-друге, неймовірно довершені образи: якісний вишуканий одяг з гарних та, що важливіше, відповідних до масштабу ляльки тканин, цікаве та/або класично-безпрограшне поєднання кольорів, численні реалістично виконані аксесуари.
Ще трохи технічних параметрів. Зріст – 27 см. Голова більша, аніж у Барбі, оскільки лялька має пропорції дівчинки-підлітка. Ступня також більша, взуття від Барбі, окрім випусків Made to move, надягти неможливо.
На жаль, придбати в Україні цю марку можна лише у поодиноких колекціонерів на вторинному ринку, Sonya Rose трохи легше, аніж Kurhn, бо першу щонайменше до 2013 року офіційно завозили до нас. Але придбати ляльку у коробці, а надто нові випуски, майже нереально.

При написанні обзору використано офіційні промо-фото з сайтів kurhn.com та Gulliver (частково архівні, які збереглися на комп’ютері, бо після оновлення вони зникли з сайтів), оскільки не всіх ляльок, наведених як приклади, я маю (хотіла б мати) у себе. Якщо точніше, то маю або ляльку, або аутфіт, або ляльку з неповним комплектом, тобто використовувати подібні фото як приклад не можна.