About this blog / Про цей блог

Guide and rules / Навігація та правила

пʼятниця, 20 листопада 2020 р.

Ляльки за «Вартовими»

Колись давно я хотіла героїв-ляльок за своєю першою книжкою. Принаймні, основну четвірку. І так, щоби вони хоч мінімально відрізнялися типом тіла тощо. Це було невимовно давно, коли МТМ ще і в проекті не було, а я не передивилася стільки екранізацій із кастом «що це було?». Але, оскільки «робити самій» потребувало часу, якого я не мала, та численних інструментів, яких удома не було, ідея так і загрузла.
Аж раптом, коли я подивилася на сучасних Барбі, ця ідея спливла знову. Зробити спрощену версію. А-ля каст до екранізації, де необов’язково пощастить зі 100-вим потраплянням в книжковий образ, колір очей та багато інших дрібниць. І, оскільки в Барбіподібних голови менше горішків, це не мої улюблені курночки та діснейки, то передавати родинну схожість просто якимись спільними рисами, не прив’язуючись до книги.
Моє сонечко мама, почувши, аж розбіглась: «Олена, Алік, Мортіс, Гватлін, Інґол…» Йой. Я стільки і не планувала, мені б дай подужати «першу хвилю».

Хвиля 1 – молоді Ланські/Віланни
1. Мєла: голова – Кен Fashionistas 138 (+); тіло – попередньо ліхтарник Джек із «Мері Поппінс» (+) / Кен 2021 МТМ у інвалідному візку під питанням, чи підійде за кольором (вихід у січні 2021).
Поки що моє найбільше невдоволення. По-перше, Мєла андрогін, себто яскравої маскулінності в ньому – нуль цілих п’ять сотих; по-друге, його всю дорогу іменують «некрасивим». У книжковий образ потрапляє смаглявістю, очима та довгим волоссям (та й то, світлувате).
Коли що, то з нинішньої ляльки зроблю окремого персонажа, а Мєлі шукатиму іншу голівку під тіло МТМ.


2. Юлька: голова – молд Dimples 2018 року з ямочками; тіло MTM Petite світле.
Тіло – еквівалент 160 см. Голова підбирається під братову, аби була фамільна схожість. Плюс щоби вона різко контрастувала зі стриманістю Тайри.
Станом на кінець 2020 те й інше ще не виходило у достатньо світлому для рудої Юльки кольорі.
Наявні випуски для тіла:
- Yara Shahidi Barbie Shero (світла африканка, портретна лялька актриси);
- Barbie BMR1959 GPF14 (помірно-темна африканка з трьома фіолетовими гульками).
Наявні випуски для голови:
- Barbie Fashionistas 2019 №126 FXL59;
- Barbie Fashionistas 2020 №141 GHW55.
+ ще один у січні 2021.
 
Наступний за вірогідністю молд: Curvy/Karl
Випуск: Curvy Barbie Fashionistas 64 Lovin' Leopard
(!) Пишуть, що складно підібрати відповідність за тоном.
 
Ще один молд – руда Міллі з закритим ротом, але це вже на Юльку майже не схоже, на Міллі завжди тонни косметики, плюс не надто відрізняється від Скіппер, а мені хочеться, щоби вони з Тайрою були максимально відмінні між собою: одна усміхнена, таке собі сонечко, що гріє всіх, хто опиняється поруч, інша – наймолодша і найсерйозніша.
 
Як донора тіла розглядала Rainbow High, але воно закарикатурне, вибиватиметься з усієї серії. Плюс недостатньо високе, воно еквівалентне десь 135-140 см, плече десь на рівні талії оригінальної Барбі.
 
 
3. Женьчик: Кен BMR Tate.
Жодних гібридів, питання тільки у фінансах.
Коли матиму те й інше на руках, подивитися, чи підійде голова на алішне тіло, щоби Женько був вищий від Мєли.
 
 
4. Тайра: голова – молд Skipper 2011-2014 з блакитними очима; тіло – смагляве МТМ Tall, баскетболістка FXP06 (+).
Попри зріст (у дівчинки 180 см у 18 років, на хвилиночку), Тайра – наймолодша з дорослих членів родини. Саме тому таке личко – дитяче та спокійне.
Тіло вписалося ідеально, Скіппер замовлю дещо пізніше, щоб не розносити заразу.
 
 
Хвиля 2
5. Олена: голова – ?; тіло – MTM Curvy світле (+).
Якщо колись надибаю гожу голову, то зроблю бабусю Олену.
Проблема в тому, що ляльок літніх персонажів я можу наразі пригадати лише дві: бабусю aka мати Мідж та Мінерву МакГонагалл. Бабуся мені подобається, але непокоїть те, що після заміни волосся на руде візуального віку в неї може поменшати.


Поки без ідей:
Король Алік.
Інґол-Кірія.
Мортіс-Галанна.
Гватлін-Альґрана.
Аско.

Отак от. А я поки забрала свої подарунки на д/н, які були в Україні, і чекаю міжнародні посилки.