About this blog / Про цей блог

Guide and rules / Навігація та правила

понеділок, 31 грудня 2018 р.

Резюме лялькового року 2018

Несподівано збагнула, що збираю ляльок я з 2011 року. Себто вже сім років у хобі.

У цьому році я:
- вперше спробувала замовити щось із-за кордону.
Враження:
Нова Пошта США – 13/13, жодних нарікань.
Нова Пошта Англія – 3/5 дійшли нормально, через 2/5 довелося зписуватися зі складом НП та їхнього партнера, аби зареєстрували отримане за треком відправлення у кабінеті. Відповіді були впродовж дня. Одного разу знайшли посилку просто так, другого просили надати скріни з особистого кабінету та сайту поштової компанії, аби побачити, що я точно вказала адресу у Мейдстоуні, і відправлення точно туди надійшло.
В США відправники надають трек без нагадувань, в Англії 4/5 з продавців надали трек-код після запиту, і лише 1/5 одразу вписав його у форму на сайті, та, загалом, я все ж не опинилася в ситуації, коли мені б відіслали посилку без треку, і потім я б чекала, що на моє ім’я на склад НП прийшла незареєстрована посилка.
*у сторону* Саме при купівлі на англійському Єбеї я вперше потрапила в ситуацію, коли мені довелося погрожувати відкриттям диспуту. Єдина посилка з НП, яку я отримала більше ніж через місяць після оплати. І єдиний раз, коли мені, навіть при тому, що я врешті-решт отримала сплачене у повному обсязі, хочеться написати негативний відгук.
Аліекспрес – усе складно. І надто непевно. З 6 замовлених посилок вчасно (згідно з вказаним графіком доставки) дійшла лише одна, на кінець року надійшли 4/6. І, судячи з відгуків, Аліекспрес – це та ще лотерея.

- вперше узяла участь в аукціоні.
Обидва аукціони, де я робила ставки, я виграла. І не за баснословну ціну.

- відкрила для себе скриньку Пандори. Себто ляльок по фільмам та мультфільмам.
«Астрологи проголосили тиждень несподіваних відкриттів, кількість хочушок зросла вдвоє».
Виповнено:
1. Повністю закрила тему із «Красунею та чудовиськом» 2017 року. Усе бажане, що виходило по цьому фільму, я зібрала. Навіть ляльку, з якої робитиму принца у людській подобі. Хочеться ще дублікати жовтої та квіткової суконь Белль, але то таке.
2. Повністю закрила тему з «Моаною». Не стільки сподобався мультик (хоча сподобався), скільки саме ляльки. У моєму списку – всі наявні на 2018 рік аутфіти Діснейстора та Хасбро і чотири ляльки.
Частково закрита тема:
1. «Рапунцель» – лишилося 4 шт./2 в дорозі.
2. «Крижане серце» – 6/1.
3. «Відважна» – 3.
4. «Володар Перстнів» – 6.
Мабуть, найскладніше у списку. З нього готова лише половина, причому лишаються лише найдорожчі випуски, і пониження безмитного ліміту мене аж ніяк не тішить.
Що парадоксальніше, лишилися найулюбленіші герої. Бо найдорожчі, оскільки люблю їх не тільки я.
5. «Зоряні війни».
З того, де кінь ще не валявся.
1. Серія «When I read I dream», 4 шт.
2. «Голодні ігри», 5 шт.
Якось так.
Будьмо!